Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ


   Ήταν πρωί της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου περίπου 11 π.μ. όταν συγκεντρώθηκαν όλοι οι μαθητές του  Λυκείου Βέλου στη βιβλιοθήκη του σχολείου για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή που φέτος επιμελήθηκαν οι κυρίες Δέσποινα Χαλβατζή και Ιωάννα Λαζάρου. Το πρόγραμμα της γιορτής μπορεί να ήταν μικρό, όμως ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστικό για τους θεατές αλλά κυρίως και για τους συμμετέχοντες.
  Αρχικά, παρουσιάστηκε με μίμηση το μουσικό παραμύθι των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα 'Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι'. Οι μαθητές που συμμετείχαν ως 'αγέλαστοι άνθρωποι' ήταν : Νικολάου Σπυριδούλα, Κυριάκου Αδαμαντία, Αγγελοπούλου Γεωργία, Σούκουλης Γιάννης και Κυριακόπουλος Παναγιώτης. Τα καλικαντζαράκια ήταν: Γερακίτη Αφροδίτη, Καραμπή Κωνσταντίνα, Μάλλιου Ελένη, Μούργελα Εμμανουέλα και Μαρούση Φωτεινή. Το θέαμα εντυπωσίασε το κοινό και όλοι γελούσαν ασυγκράτητα.  
  Ύστερα από την ξεκαρδιστική παράσταση ακολούθησε ένα βίντεο σχετικό με τα Χριστούγεννα και τη σημασία τους,την επιμέλεια  του οποίου είχε ο θεολόγος του σχολείου μας κύριος Μάριος Γεωργιάδης.
  Μετά από αυτό τα μουσικά ταλέντα του σχολείου έλαβαν δράση! Η Λυκογιάννη Γεωργία στο πιάνο, ο Καλογερόπουλος Φάνης στην κιθάρα, η Αναγνωστάκη Γεωργία και ο Κλουτσινιώτης Γιάννης στα φωνητικά. Με τις υπέροχες φωνές τους μας διασκέδασαν και μας συγκίνησαν.
  Αφού, λοιπόν, τελείωσαν όλα, σαν έκπληξη μας παρουσίασαν οι καθηγητές μας ένα βίντεο στο οποίο πολλοί  μαθητές του λυκείου,  έλεγαν ευχές για τα Χριστούγεννα. Την επιμέλεια του βίντεο αυτού είχε η Γεωργία Μπουβή. Ελπίζουμε κάθε χρόνο να γίνονται τόσο όμορφες γιορτές στο σχολείο μας και να είμαστε πάντα ευτυχισμένοι.
              Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!

                                                                      Ελένη Μάλλιου


 

 



 
 




https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif