Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ

Την Παρασκευή 3-4-2015 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Κόρινθο. Κάθε τάξη είχε μια διαφορετική δραστηριότητα να υλοποιήσει.


Η Α΄ Λυκείου περιηγήθηκε στη Ρωμαϊκή αγορά όπου δραματοποίησε μικρές σκηνές αγοραπωλησίας στα καταστήματα και τις αρχαίες στοές.



Η Β΄ Λυκείου επισκέφθηκε το βήμα του Αποστόλου Παύλου, όπου παρακολούθησε ομιλία του Θεολόγου μας, κου Γεωργιάδη, για την παρουσία του Αγίου στην πόλη.


Στο Αίθριο του Μουσείου




Η Γ΄ Λυκείου - κατεύθυνση θεωρητική - παρακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα στους χώρους του Μουσείου, οργανωμένη από την κα Τσιτούρη και τον κο Κουρσούμη, αρχαιολόγους και συνεργάτες του αρχαιολογικού Μουσείου της Κορίνθου. 






Αγγίζοντας τα pecunia


Οι μαθητές μέσα από φύλλα εργασίας εμπνευσμένα από την ενότητα "Ο Αυγουστος, ο παπουτσής και το κοράκι" του μαθήματος των Λατινικών αναζήτησαν εκθέματα που σχετίζονταν με την ιστορία και την καθημερινή ζωή των Ρωμαίων. 







Η ομάδα του κου Κουρσούμη στην προτομή του Καίσαρα






Η ομάδα της κας Τσιτούρη στο ψηφιδωτό του Διονύσου


Η όλη εμπειρία ήταν πλούσια σε μαθησιακές εμπειρίες αλλά και πολύ διασκεδαστική.    

Διάλειμμα στον αρχαιολογικό χώρο

Η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με δραματοποίηση της συγκεκριμένης ενότητας από τους μαθητές με μια διάθεση ανάλαφρη και χιουμοριστική.