Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

                                                                                                       


 της Χριστίνας Καράγιωργα 
Άλλος ένας χρόνος ξεκινά! Σίγουρα, υπάρχουν πολλά αλησμόνητα γεγονότα που έχουν συμβεί στο σχολείο τους μήνες που έχουν περάσει. Ένα από αυτά αποτελεί η πρόσφατη επίσκεψη του σχολείου μας στην ελληνική πρωτεύουσα.
 Είναι γεγονός ότι οι εκδρομές στην Αθήνα φαίνονται συνηθισμένες, όμως αυτή τη φορά ήταν μάλλον διαφορετική. Αρχικά, επισκεφθήκαμε τον ιερό ναό των Αγίων Ταξιαρχών, όπου ο πάτερ Στυλιανός μας έδωσε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την ιστορία του.Εκεί φυλάσσονται οι καρδιές των αδερφών Υψηλάντη. Μετά ακολούθησε ξενάγηση στην Προεδρική Φρουρά όπου μάθαμε στοιχεία σχετικά με την στρατιωτική στολή. Δεν θα ήταν υπερβολή να τονιστεί η θεμελιώδης σημασία της σοβαρότητας, η οποία πρέπει να αποτελεί βασικό προσόν κάθε στρατιώτη, ως ένδειξη σεβασμού προς τους προγόνους μας.  
 Ύστερα, αφού είχαμε  ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις μας ως προς τις επισκέψεις, μπορέσαμε να περπατήσουμε στο Μοναστηράκι και να κάνουμε τις αγορές μας στην Οδό Ερμού. Μια ματιά τριγύρω και θα μπορούσε κανείς εύκολα να αντιληφθεί την γιορτινή ατμόσφαιρα να ξεχειλίζει από παντού. Ένα θεόρατο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στόλιζε την πλατεία Συντάγματος, η οποία έσφυζε από ζωή. Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως αν και αντιμέτωπη με το οικονομικό πρόβλημα και τη μιζέρια της ανιαρής καθημερινότητας, η Πρωτεύουσα έκρυβε ακόμη ευτυχία και αγάπη για ζωή. Ο τελευταίος μας προορισμός ήταν το εμπορικό κέντρο The Mall, το οποίο γεμάτοι ενθουσιασμό επισκεφθήκαμε άναυδοι μπρος το μεγαλείο των ποικίλων καταστημάτων.


Συνεπώς, η πρόσφατη εκδρομή μας στην Αθήνα αποτέλεσε μέσο ξεγνοιασιάς, ένα μικρό, αλλά ωστόσο ευχάριστο, διάλειμμα λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.