Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ




ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Στις 29 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε μια επίσκεψη στο σχολείο μας από μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων. Πιο συγκεκριμένα, μας επισκέφθηκαν τα παιδιά που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού συνοδευόμενα από τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος, την κα Κωτσέλη Μαρία, η οποία είναι παράλληλα και η Διευθύντρια του συγκεκριμένου σχολείου, και την κα Μπάντιου Ελένη.
Η επίσκεψή τους έγινε ύστερα από πρόσκληση που τους έκαναν οι υπεύθυνοι καθηγητές του αντίστοιχου προγράμματος του σχολείου μας, κα Βαρδουνιώτη Σταυρούλα, κος Κλεπετσάνης Αριστείδης και κα Νάκου Μαρία. Οι καθηγητές μας έμαθαν πως αυτό το πρόγραμμα λειτουργεί στο συγκεκριμένο σχολείο για τρίτη συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία. Ζήτησαν, λοιπόν, από τους συντελεστές του να μας το παρουσιάσουν, να καταθέσουν την πολύτιμη εμπειρία τους και, μέσα από τις δράσεις τους, να μας δώσουν χρήσιμες συμβουλές για τη διαχείριση κρίσεων μεταξύ των μαθητών.
Οι οδηγίες που μας έδωσαν για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η Ομάδα Διαμεσολάβησης ήταν πολύ κατατοπιστικές. Παράλληλα, αναφέρθηκαν σε περιπτώσεις που έχουν αντιμετωπίσει ικανοποιητικά μέχρι τώρα και μας έδωσαν ιδέες για το πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε τους μαθητές και να τους βοηθήσουμε αποτελεσματικά. Εκείνο, όμως, που πραγματικά μας εντυπωσίασε ήταν η υπευθυνότητα και η ωριμότητά τους.
Εμείς τους ξεναγήσαμε στο χώρο του σχολείου μας, τους περιποιηθήκαμε και γίναμε φίλοι τους. Φεύγοντας φάνηκαν πολύ ευχαριστημένοι από την επίσκεψη που έκαναν και μας πρότειναν να πάμε κι εμείς στο σχολείο τους, πράγμα που θα γίνει πολύ σύντομα.
                                                                                                                           Τζουλιάνα Νικόλλι


                                       ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και με καθυστέρηση μιας ημέρας πραγματοποιήθηκε τις δύο τελευταίες ώρες  της Παρασκευής 7 Μαρτίου  μία γιορτή στη βιβλιοθήκη του σχολείου. Την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβαν καθηγητές και μαθητές που συμμετέχουν σε σχετικό πρόγραμμα σε όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Εκτός από τις προβολές επί του θέματος, παρουσιάστηκαν και τα μέλη της ομάδας διαμεσολάβησης που θα λειτουργεί εις το εξής στο σχολείο και θα έχει και έχει ως στόχο την αντιμετώπιση και την πρόληψη κρουσμάτων βίας στο σχολείο προτού φτάσουν ως την πόρτα του γραφείου.  Πριν την λήξη  του σχολικού ωραρίου οι μουσικοί μας τραγούδησαν σχετικά κομμάτια  εντάσσοντας μας λίγο νωρίτερα στο κλίμα του σαββατοκύριακου.
                                                                                                                     Κωνσταντίνα Καραμπή