Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ

                            

Οι μαθητές παρακολούθησαν το ακόλουθο βίντεο   THE RIVER και έδωσαν
 ένα διαφορετικό τέλος στην ιστορία

1η παραλλαγή
«Σήκωσε το τουφέκι του και σημάδεψε. Φαίνεται πως δίσταζε. Εγώ όμως δεν δίστασα καθόλου. Τράβηξα τη σκανδάλη και τον πέτυχα στο θώρακα. Έχασε την ισορροπία του, έπεσε κάτω, κατρακυλούσε προς το ποτάμι, ενώ το αίμα του ανακατευόταν με το χώμα.
Το ίδιο ποτάμι που μας έκανε να νιώσουμε άνθρωποι, τώρα φιλοξενεί το νεκρό σώμα του ενός από εμάς. Γιατί να είναι αυτός και όχι εγώ; Πού πήγε η ανθρωπιά μας;
Άρχισα να τρέχω προς το ποτάμι. Όταν τον άγγιξα, ένιωσα τη θλίψη του θανάτου. Τώρα το τουφέκι μου σημαδεύει τη δική μου καρδιά.
Το γαλάζιο νερό του ποταμού βάφτηκε κατακόκκινο.»
Μπουλντά Μαρία – ΝτέμαΈνη – Μάλλιου Ελένη – Μαρούση Φένια – Καραμπή Κων/να


2η παραλλαγή
«Σήκωσαν τα μάτια τους και αντίκρισαν τον λαμπερό ήλιο. Προς στιγμήν η φύση με την υπέρλαμπρη ομορφιά της τους είχε μαγνητίσει την ψυχή. Όλα τα στοιχεία της φύσης φαίνονταν πως είχαν διώξει από μέσα τους το πολεμόχαρο πνεύμα.
Μια μεταστροφή σαν να έγινε μέσα στην ψυχή τους εκείνη τη στιγμή και ξέχασαν τον πόλεμο. Απομακρύνθηκαν και οι δυο από τα τουφέκια τους και άρχισαν σταδιακά να πλησιάζουν ο ένας στον άλλον. Τελικά, αντικρίστηκαν στη μέση του ποταμού, και χωρίς καμία λέξη έσφιξαν τα χέρια.
Για μια στιγμή κοιτάχτηκαν στα μάτια, χαμογέλασαν και ύστερα πήρε ο καθένας το δρόμο του με κατεύθυνση προς το δικό του στρατόπεδο.» 
ΜπογκντάνΝτάνιελ – Καρβουντζής Παναγιώτης – Κόλλιας Χρήστος – Κολλιόπουλος Γιάννης

3η παραλλαγή
«Όντας και οι δυο τρομαγμένοι και μη γνωρίζοντας αν ο άλλος είναι εχθρός άρπαξαν τα ντουφέκια τους. Καθώς ήταν έτοιμοι να τραβήξουν την σκανδάλη, κρωξίματα πουλιών πάγωσαν τα δάχτυλά τους.
Οι δυο στρατιώτες έμειναν σαστισμένοι, διότι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι ήταν αυτό που τους εμπόδισε να πάψουν να επιθυμούν το θάνατο ο ένας του άλλου. Ξαφνικά άκουσαν έναν παράξενο ήχο που σηματοδοτούσε τη λήξη του πολέμου.
Οι αντίπαλοι στρατιώτες παρέλαυναν πλάι πλάι παράλληλα με τις δύο όχθες του ποταμού. Πάνω από τα κεφάλια τους ένα σμήνος από γερανούς ταξίδευε προς το Νότο.»
ΝικόλλιΤζουλιάννα – Μπουτσιούκου Αλεξάνδρα – Νικολάου Σπυριδούλα – Μούργελα Εμμανουέλλα – Κυριάκου Αδαμαντία – Κουλίνκα Αναστασία