Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ενημέρωση από τη ψυχολόγο του «Χαμόγελο του παιδιού» κα Γαλάνη Δήμητρα


Εκδήλωση - ενημέρωση σχετικά με τη σχολική βία οργανώθηκε την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στο Λύκειο Βέλου.
Η κα. Γαλάνη Δήμητρα στα πλαίσια του προγράμματος με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός και Μοντέλο Διαμεσολάβησης Ανηλίκων» μίλησε στους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σχετικά με το πώς μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις σχολικού εκφοβισμού.
Αρχικά, περιέγραψε ένα πραγματικό γεγονός που είχε συμβεί πριν λίγα χρόνια σε κάποιο σχολείο της Αθήνας.
Παράλληλα, έθετε ερωτήματα που οι μαθητές καλούνταν να απαντήσουν, αφενός για να γίνεται ένας διάλογος μεταξύ μαθητών και της ψυχολόγου, αφετέρου για να ακουστούν οι απόψεις όλων όσων ήταν παρόντες σε αυτήν την ενημέρωση.
Επίσης, με αυτόν τον τρόπο οι διαμεσολαβητές εξασκούνταν στο πως θα αντιμετώπιζαν μία παρόμοια κατάσταση. Οι μαθητές συμμετείχαν με αμείωτο ενδιαφέρον καθόλη τη διάρκεια της ενημέρωσης.
Τέλος, οι παρευρισκόμενοι, τόσο οι μαθητές, όσο και οι καθηγητές υπεύθυνοι του προγράμματος και όχι μόνο, εξέφρασαν κάποιους προβληματισμούς επί του θέματος και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα που πραγματικά ήταν αρκετά χρήσιμα.
Η εμπειρία ήταν εξαιρετική διότι δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να βελτιώσουν τον τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων προβλημάτων.

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα από την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το θέμα από την κα Γαλάνη.