Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΣΤΟ ΒΕΛΟ


                          της Αντωνίας Γκρέμη Λιαδή
Σήμερα 11 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Κορινθίας ''Η ΠΙΝΔΟΣ'' παρουσίασε ηπειρώτικους παραδοσιακούς χορούς στην αίθουσα εκδηλώσεων του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Βέλου. Αν και δεν μπορέσαμε να είμαστε εκεί, οι χορεύτριες του Συλλόγου μας έκαναν την τιμή να ποζάρουν στον φακό της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας. Τις ευχαριστούμε και τις συγχαίρουμε που κρατούν ζωντανή την ελληνική παράδοση και που εμπνέουν εμάς τους νέους να κάνουμε το ίδιο.
 Οι επικείμενες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χωριό μας αυτό το Σαββατοκύριακο 12-13 Δεκεμβρίου θα είναι οι εξής:
·       Το Σάββατο ώρα 16.30 οι Ομάδες Ενεργοποίησης Συλλογικότητας Βέλου μας ταξιδεύουν στον κόσμο των συναισθημάτων και των θετικών σκέψεων. Μαζί τους θα αφήσουμε τις ευχές μας στο ''Λεωφορείο των Ονείρων''. Θα ακολουθήσει παιχνίδι ''Το μυστήριο του κάστρου'' για παιδιά Δ' , Ε' και Στ' Δημοτικού Σχολείου. Κι επειδή τίποτα δεν τελειώνει τόσο απλά, οι ομάδες έχουν ετοιμάσει κι ένα μικρό πάρτυ με πολλές εκπλήξεις!
·       Την Κυριακή από τις 16.00 έως τις 21.00 ο Παιδικός Σταθμός Βραχατίου θα πραγματοποιήσει την χριστουγεννιάτικη γιορτή του. Παράλληλα στην αίθουσα εκδηλώσεων σύλλογοι της περιοχής μας θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς. Στις 18.00 ο Σύλλογος Διμηνιού ''ΝΕΦΕΛΗ'' θα μας ψυχαγωγήσει με χορούς και κεράσματα. Στις 19.00 την σκυτάλη παίρνει ο Σύλλογος Κορινθίων ''ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ''. Τελειώνοντας, στις 20.00 το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου θα πραγματοποιήσει μουσική εκδήλωση με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.