Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Το Βέλο στη Θεσσαλονίκη


Από την Πέμπτη στις 30 Μαρτίου ως την Κυριακή 2 Απριλίου η Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Βέλου πραγματοποίησε την καθιερωμένη τετραήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, και όχι μόνο...

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής αυτής επισκεφτήκαμε μερικά από τα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα αξιοθέατα της Μακεδονίας, όπως το οχυρό Ρούπελ, το μουσείο της Βεργίνας, το σπήλαιο της Αλιστράτης, τις πηγές του Αγίου Νικολάου και τους εντυπωσιακούς  καταρράκτες της Έδεσσας. Στα πλαίσια, λοιπόν, μιας εκπαιδευτικής εκδρομής μας δόθηκε η δυνατότητα να αποκτήσουμε πλήθος εμπειριών αλλά ταυτόχρονα και να διασκεδάσουμε.

Ω






Μερικά από τα μέρη που επισκεφθήκαμε

ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ

Το σπήλαιο Αλιστράτης είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης. 
Ο διάκοσμος του σπηλαίου περιλαμβάνει τεράστιους σταλαγμίτες καθώς και σταλακτίτες σε διάφορους χρωματισμούς, ενώ παράλληλα φημίζεται για τους σπάνιους εκκεντρίτες. Οι εκκεντρίτες αποτελούν μία μορφή σταλακτιτών οι οποίοι αναπτύσσονται κυρίως στις οροφές των σπηλαίων με τη μορφή ελικοειδών δομών. 

Το σπήλαιο χαρακτηρίζεται επίσης και από την ύπαρξη πολλών ειδών μικροοργανισμών και την ανάπτυξη χλωρίδας.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το εν λόγω σπήλαιο ανήκει στο δίκτυο σπηλαίων του Αγγίτη μαζί με άλλα τέσσερα σπήλαια, μεταξύ των οποίων και το φημισμένο σπήλαιο του Αγγίτη ,ενώ η είσοδος του σπηλαίου βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το φαράγγι του Αγγίτη.

Παναγιώτης Παναγόπουλος – Παπαγεωργίου και Παναγιώτης Παπανικολάου, Β3