Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Άθληση και Διατροφή

Την Τετάρτη, 3 Μαΐου, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Βέλου μια ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα την Άθληση και τη Διατροφή. Βασικοί ομιλητές ήταν δύο διατροφολόγοι, ο κος Λάμπρος Δημητρόπουλος και η κα Ελευθερία Σισκόγλου. Διοργανωτής της όλης εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του αθλητικού Συλλόγου Διαγόρας, κος Μουστόγιαννης, μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές Πρωτοβαθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων της πόλης μας, τον κο Γιάνναρο, Διευθυντή του Δημοτικού, τον κο Μπάτο, Διευθυντή του Γυμνασίου και την κα Πολίτου, Διευθύντρια του Λυκείου. 
Τα θέματα που παρουσιάστηκαν από τους δυο διατροφολόγους ήταν πολύ ενδιαφέροντα και ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν την εκδήλωση. Εκεί εκφράστηκαν απορίες και τέθηκαν ερωτήματα, που απαντήθηκαν με αναλυτικό και επιστημονικό τρόπο από τους ειδικούς.
Με μεγάλη μου λύπη πρέπει να αναφέρω ότι η προσέλευση των μαθητών και των γονέων δεν ήταν πολύ μεγάλη, παρ' όλη την ενημέρωση και την παρότρυνση των διευθυντών και των τριών σχολείων. Βέβαια, το ενδιαφέρον των παρόντων ήταν ζωηρό, πράγμα που έκανε τους διοργανωτές να υποσχεθούν ότι θα επαναλάβουν την εκδήλωση, καθώς και ότι θα αναλάβουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες, που ωφελούν την κοινωνία και μας βοηθούν να ενημερωθούμε για ουσιαστικά θέματα, 
Αντώνης Λατσούνης, Β2