Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 43η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (ΕΚΝ) είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο φέρνει κοντά χιλιάδες νέους από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να συζητήσουν για τα φλέγοντα Ευρωπαϊκά ζητήματα, να ανακαλύψουν και αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να κατανοήσουν τις αρχές του διαλόγου, της συνεργασίας και του σεβασμού καθώς και να προετοιμαστούν για την ανάληψη των ηνίων του μέλλοντος της Ευρώπης. Στόχοι του είναι η ενθάρρυνση των νέων να ασχοληθούν με τα Ευρωπαϊκά κοινά και να έρθουν σε επαφή με θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ενισχύοντας, έτσι, την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα, η δημιουργία γόνιμου εδάφους για διάλογο μεταξύ των νέων, απομακρυσμένο από κομματικά και μικροπολιτικά συμφέροντα και η προώθηση του σεβασμού, του διαπολιτισμικού διαλόγου και του συνεργατικού πνεύματος για την επίτευξη ενός κοινού αποτελέσματος   

      Διοργανώνει  κάθε χρόνο δύο Εθνικές Συνδιασκέψεις Επιλογής. Σε αυτές συμμετέχουν μαθητές Λυκείου λαμβάνοντας μέρος σε ένα μοναδικό τετραήμερο πρόγραμμα προσομοίωσης των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ όσοι διακριθούν συμμετέχουν σε Διεθνείς Συνόδους και Fora στο εξωτερικό, απαρτίζοντας την εκάστοτε εθνική μας αποστολή.

    Το Λύκειο Βέλου επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην 43η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής  που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον προσεχή Απρίλιο. Το σχολείο μας θα εκπροσωπήσουν οι μαθητές της Β Λυκείου Μυρτώ Βλάμη, Αλέξης Θεοδωρόπουλος και Γιώργος Φούζας. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!