Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

                         
  
 Την περασμένη Κυριακή στις 15/12 πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην πλατεία του Βέλου, που διοργανώθηκε από διάφορους συγχωριανούς μας, οι οποίοι με μεράκι και καλή διάθεση αποφάσισαν να κινητοποιηθούν, ώστε να αναβαθμίσουν το χωριό μας. Ο Δήμος Βέλου-Βόχας και τα Κ.Α.Π.Η βοήθησαν στην υλοποίηση της, στηρίζοντας μας με ηχητικό εξοπλισμό, καθώς και διάφορα εύγευστα εδέσματα. Στην γιορτή πήραν μέρος όχι μόνο τα σχολεία της περιοχής, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, που απέδειξαν, ότι τα Χριστούγεννα δεν έχουν ηλικία και όλοι μπορούν να βρουν την παιδικότητα τους.




     Αρχικά τα παιδιά του Νηπιαγωγείου έδωσαν σήμα να ξεκινήσει η γιορτή με τον στολισμό του κεντρικού δέντρου της πλατείας, την ανταλλαγή δώρων και την παράδοση γραμμάτων στο σπιτάκι του ‘Αι Βασίλη, το οποίο είχαν τοποθετήσει δίπλα. Στην συνέχεια, αυτό το όμορφο ξεκίνημα συνέχισαν τα παιδιά του Δημοτικού, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς στην μέση της πλατείας, κερδίζοντας τις εντυπώσεις όλων. Έπειτα μας ενθουσίασε το Γυμνάσιο με την μουσική του υπόκρουση, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά όργανακαι έκλεισαν την εμφάνιση τουςε μια γλυκιά μελωδία.    






  Τέλος, τα ηνία της γιορτής πήραν στα χέρια τους οι  μαθητές του Λυκείου, που μας καθήλωσαν με την εξαιρετική τους εμφάνιση, όπως με την ερμηνεία του Γιάννη Κλουτσινιώτη, της Αφροδίτης Γερακίτη και της Γεωργίας Αναγνωστάκη, χωρίς να παραλείψουμε την πολυάριθμη χορωδία μας και τους οργανοπαίκτες της βραδιάς. Ας αναφέρουμε ακόμη, πως τα παιδιά δημιούργησαν ένα μεγάλο πανό, το οποίο συμπεριλάμβανε την λέξη αγάπη σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και μας περιέβαλλε. Μετά την λήξη της γιορτής, οι διοργανωτές  γιόρτασαν την μεγάλη αυτή επιτυχία στην κεντρική καφετέρια του χωριού.
                                                                   Ρεπορτάζ : Ευγενία Δεδεμπίλη
                                                                                      Bέρα Αγγελίδη
                                                            Φωτογραφλιες-βίντεο :Γεωργία Μπουβή
                                                                            Συνέντευξη :Χρύσα Ράπτη
















Eυχαριστούμε θερμά την κυρία Κατερίνα Μπεχράκη για την συνέντευξη που μας παραχώρησε.