Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΕΡΑ

   


 Στις 6 Οκτωβρίου  το Γενικό Λύκειο Βέλου, σύμφωνα με εντολή του Υπουργείου Παιδείας, αφιέρωσε ολόκληρη την ημέρα στον αθλητισμό. Έτσι, λοιπόν, επισκεφθήκαμε το κλειστό γυμναστήριο της περιοχής μας. Η αθλητική μέρα ξεκίνησε με βόλεϊ όπου συμμετείχαν μόνο κορίτσια από όλες τις τάξεις του λυκείου. Aκολούθησαν οι αγώνες μπάσκετ, οι οποίοι ήταν και οι πιο θεαματικοί, καθώς οι μαθητές που συμμετείχαν είναι οι ίδιοι που πέρυσι νίκησαν στο σχολικό πρωτάθλημα Κορινθίας. 

  Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στον εξωτερικό χώρο του γυμναστηρίου, τα τρία γήπεδα που υπάρχουν ήταν κατάμεστα από μαθητές που έπαιζαν τένις, μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Ωστόσο, και εκτός των γηπέδων μπορούσε να παρατηρήσει κανείς μαθητές με μπάλες να παίζουν σε παρέες, ίσως λίγο πιο ερασιτεχνικά από τους υπόλοιπους. Φυσικά, πρέπει να αναφερθούμε και στους θεατές, οι οποίοι παρακολουθούσαν τους συμμαθητές τους και τους επικροτούσαν.
    O αθλητισμός μας έφερε πιο κοντά όχι μόνο τους μαθητές μεταξύ μας αλλά και τους καθηγητές με τους μαθητές, καθώς δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις εκπαιδευτικών που ''αθλήθηκαν'' μαζί με τα παιδιά. Επιπλέον, η ημέρα αυτή έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς μαθητές, να ασχοληθούν με τον αθλητισμό περισσότερο από ό,τι συνήθως, αλλά και να αναδείξουν τις ικανότητες, ακόμη και τα κρυφά ταλέντα τους.

                                                                         Ελένη Μάλλιου