Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ"



της Αφροδίτης Γερακίτη
Μια θεατρική παράσταση δεν είναι απλά οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης, τα σκηνικά, τα κοστούμια και το κείμενο. Είναι κάτι παραπάνω από αυτά τα απλά πράγματα. Κυρίως είναι η όρεξη των ατόμων που την συντελούν για να δημιουργήσουν ένα άρτιο αποτέλεσμα  κάθε φορά δίνοντας την ψυχή τους και μεταδίδοντας μας αξίες και ιδανικά μέσω των παραστάσεών τους. Το περασμένο σαββατοκύριακο άνοιξε την θεατρική σεζόν η παράσταση <<Ρωμαίος και Ιουλιέτα..η επόμενη μέρα>> από τον θεατρικό σύλλογο Σαν παραμύθι στο θέατρο Μπολατίου.
Η μικρή αποθήκη που έστεκε ετοιμόρροπη έχει μετατραπεί εδώ και λίγα χρόνια σε έναν αξιοπρεπέστατο χώρο εκδηλώσεων ,σε ένα μικρό θεατράκι παραγωγής πολιτισμού όπως επισημαίνει η τοπική εφημερίδα «Γνώμη πολιτών» .Ένας χώρος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από πολύ μεγαλύτερα θέατρα του νομού. ένα πραγματικό διαμάντι στον δήμο Βέλου-Βόχας.
Η παράσταση πραγματεύεται την αλλοτρίωση των ανθρωπίνων σχέσεων των σημερινών ζευγαριών που η γκρίνια και η κρίση έχει εισβάλλει στην  καθημερινότητα χάνοντας έτσι την μαγεία του έρωτα. Και όλα αυτά δοσμένα κωμικά σε μια ανατρεπτική διασκευή του κλασικού αριστουργήματος του Ο. Σαίξπηρ για γέλιο μέχρι δακρύων.
Με το άνοιγμα της σεζόν ο σύλλογος συνεχίζει την άρτια δουλειά και μέσα στον μήνα κάνει πρεμιέρα η κωμωδία του Αριστοφάνη <<Εκκλησιάζουσες>> από το παιδικό και εφηβικό τμήμα του συλλόγου «Νέα Διάπλαση» στην οποία ανήκει και το προαναφερόμενο θέατρο. Τέτοιες ενέργειες αναβαθμίζουν τον τόπο μας, περνούν αξίες και μηνύματα και διαπλάθουν προσωπικότητες στοχεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο.
Η παράσταση <<Εκκλησιάζουσες>> κάνει την παρθενική της εμφάνιση το Σάββατο στις 29 Νοεμβρίου και για τέσσερις ακόμη παραστάσεις (30 Νοεμβρίου και 6,7,13,14 Δεκεμβρίου) στο θέατρο του Μπολατίου ώρα 19:00 και  με είσοδο 5 ευρώ. Τηλέφωνα για κράτηση θέσεων: 6945871808 και 6974608079.