Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ.

                                                                                   της Φένιας Μαρούση


     Ο Δήμαρχος κύριος Αννίβας Παπακυριάκος πήρε την πρωτοβουλία να έρθει σε επαφή  με εμάς , τους μαθητές της τρίτης Λυκείου Βέλου προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή συζήτηση με επιμέρους θέματα την ψυχολογία των τελειόφοιτων καθώς και τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής του δήμου . Οι καθηγητές του σχολείου μας πρότειναν πως η καλύτερη μέρα για την πραγματοποίηση αυτής της συζήτησης ήταν η μέρα των Τριών Ιεραρχών , την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου.
      Η συζήτηση ξεκίνησε με ευχάριστη διάθεση και ο κύριος Αννίβας Παπακυριάκος προσπάθησε να μας προσεγγίσει θέτοντας κάποια ερωτήματα,  όπως για παράδειγμα πόσοι από τους μαθητές έχουν κατασταλάξει στο επάγγελμα που θέλουν να ακολουθήσουν. Και η αλήθεια είναι πως τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά αφού μόνο το ¼ των μαθητών είχε αποφασίσει με απόλυτη σιγουριά τον τομέα που θέλει να ακολουθήσει . Συγκεκριμένα ανέφερε πως «είστε σε ηλικία ζυμώσεων και αυτό διότι εμπλέκονται οι πολλές εφηβικές  ανησυχίες με τον παιδικό ενθουσιασμό»
     Η συζήτηση , ωστόσο , προχώρησε σε ευρύτερες ανησυχίες που απασχολούν κυρίως τον τόπο μας . Ο κύριος Δήμαρχος μας ζήτησε να αναφέρουμε ποια θεωρούμε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του δήμου μας και στη συνέχεια μας εξήγησε τις δυσκολίες της επίλυσής τους . Πιο συγκεκριμένα , εκφράστηκαν παράπονα για τους δρόμους της περιοχής μας , για την καθαριότητα και  για τα προβλήματα υγιεινής  που αντιμετωπίζουμε στο σχολείο μας  τα οποία σε μεγάλο βαθμό  οφείλονται σε οικονομικούς λόγους και σε έλλειψη χρηματοδοτήσεων .

       Επίσης  έγινε αναφορά για τις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά καιρούς οι οποίες ίσως να μην ήταν τελικά τόσο απαραίτητες όμως ο κύριος Δήμαρχος επιβεβαίωσε πως για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις δεν γίνεται σπατάλη από το Δήμο αλλά υπάρχουν χορηγίες .

   Εντυπωσιακός ( επιτρέψτε  μου να πω ) ήταν ο λόγος του κύριου Αννίβα αφού προσπάθησε να μπει στη ψυχοσύνθεση μας  εκφράζοντας τις απόψεις του με ένα διδακτικό θα έλεγα τόνο . Συγκεκριμένα είπε « Όλες οι κοινωνίες οφείλουν να γνωρίζουν τον λόγο για τον οποίο υπάρχουν προβλήματα γιατί μόνο τότε θα καταφέρει να τα λύσει . Υπεύθυνοι για αυτά τα προβλήματα είμαστε όλοι μας . Με λίγη παραπάνω ωριμότητα ωστόσο , μπορούμε να σώσουμε τον τόπο μας .  Και για να γίνει αυτό εφικτό θα πρέπει ο καθένας από εμάς να επιδιώκει το καλύτερο και όχι να το ζηλεύει ! Θα πρέπει να ζούμε όλοι μας με μέτρο σοφίας !»