Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

1ος ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ



Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, η λογοτεχνία ίσως να θεωρείται από κάποιους μια πολυτέλεια. Δεν παύει όμως να αποτελεί μια βαθύτατη ανάγκη τόσο  γι` αυτούς που τη δημιουργούν όσο και γι` αυτούς που την απολαμβάνουν. Το Γενικό Λύκειο Βέλου θέλοντας να δώσει μια δημιουργική προέκταση στο μάθημα της Λογοτεχνίας διοργανώνει υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας  τον 1ο  Παγκορινθιακό Μαθητικό  Διαγωνισμό Λογοτεχνίας,  με σκοπό να ενισχύσει την αυτοέκφραση των εφήβων και να προβάλει τις εμπνεύσεις τους στο αναγνωστικό κοινό.



Όροι συμμετοχής:
·               Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του νομού Κορινθίας. Κάθε μαθητής μπορεί να συμμετάσχει:
με ένα διήγημα (μέχρι 2.000 λέξεις) 
ή
με ένα  ποίημα, έμμετρο ή σε ελεύθερο στίχο (μέχρι 30 στίχους)
·      Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο.
·           Τα κείμενα  όσων μαθητών λάβουν μέρος θα πρέπει  να σταλούν σε πέντε αντίτυπα μέσα σε κλειστό φάκελο με ψευδώνυμο που θα αναγράφεται στο πάνω δεξιό μέρος της πρώτης σελίδας.  Στη θέση του αποστολέα θα αναγράφεται με μεγάλα γράμματα  η ένδειξη: για τον διαγωνισμό.
·      Μέσα στον ίδιο φάκελο, εκτός από τα πέντε αντίτυπα πρέπει να υπάρχει ένας μικρότερος κλειστός φάκελος για κάθε μαθητή, μέσα στον οποίο θα περιέχονται όλα τα πραγματικά στοιχεία του  (ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη,  πόλη, τηλέφωνα, e-mail). Στη θέση του αποστολέα θα αναγράφεται το ψευδώνυμο.
·      Οι φάκελοι με τα έργα των μαθητών πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Γενικό Λύκειο Βέλου  Αχέπανς 28 Βέλο ΤΚ 20002  μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2016 το αργότερο  (σφραγίδα ταχυδρομείου).
·      Στους τρεις πρώτους νικητές θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα.
Το  χρηματικό βραβείο για τον πρώτο  νικητή θα είναι 300 ευρώ, για τον δεύτερο  νικητή 200 ευρώ και για τον τρίτο  νικητή 100 ευρώ. Επίσης θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις και βιβλία στις δέκα καλύτερες συμμετοχές. Τα κείμενα των διακριθέντων μαθητών θα εκδοθούν σε πολυτελή έκδοση που θα διανεμηθεί στα σχολεία προέλευσής τους.
·      Η βράβευση των διακριθέντων μαθητών θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, σε τόπο και σε χρόνο που θα ανακοινωθούν έγκαιρα στους ίδιους.
.
Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι :
Σαμαράς Βασίλειος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας
Σπυροπούλου Χρύσα,  Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Νομού Κορινθίας
Κεκροπούλου Μαρία,  Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Νομού Κορινθίας
Νάκου Μαρία, Φιλόλογος
Γαμβρούλη Παναγιώτα, Φιλόλογος
Καλλιμάνη Μαρία, Φιλόλογος
Καλογεροπούλου Αριστέα, Υπεύθυνη  Σχολικών Δραστηριοτήτων


Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε να  επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 27420 32983