Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΒΕΛΟ: Πολλοί φίλοι - Λίγα λόγια

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε διπλή επιμορφωτική συνάντηση Φιλολόγων στο Λύκειο Βέλου. Την πρωτοβουλία και την όλη διοργάνωση των συναντήσεων είχε η κα Χρύσα Σπυροπούλου, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων και Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας. 

Η πρώτη συνάντηση έγινε την Τρίτη 8-12-15 και η δεύτερη την Παρασκευή 11-12-15 στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου μας, στα πλαίσια του κοινού τριώρου των Φιλολόγων του Νομού. Και οι δύο συναντήσεις είχαν μεγάλη προσέλευση εκπαιδευτικών ακόμα και από τα πιο μακρινά σχολεία της περιοχής μας (σχολεία του Δερβενίου, των Καλλιάνων και της Γκούρας)

Το θέμα της συνάντησης ήταν " Η καινοτομία στη διδασκαλία των Φιλολογικών Μαθημάτων" και εισηγήσεις παρουσίασαν οι ακόλουθες εκπαιδευτικοί:


           Αναστασία Βαλασοπούλου, φιλόλογος στο Γυμνάσιο Ζευγολατιού, με θέμα: « Η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών από Μετάφραση της Γ’ Γυμνασίου με την ομαδοσυνεργατική μέθοδο»
           
             Μαρία Καλλιμάνη, υποδιευθύντρια στο ΓΕΛ Βέλου, με θέμα: « Ο Πόλεμος και η Φύση, κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας, Αντώνη Σαμαράκη ‘Το ποτάμι’»

           
            Ελένη Καρβελά, φιλόλογος στο Γυμνάσιο- Λύκειο Γκούρας, σενάριο: «Αφηγούμαι καλά και πετυχαίνω πολλά. Εισαγωγή των ΤΠΕ στη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας στην Α’ Λυκείου, με προεκτάσεις στο μάθημα της Πολιτικής Παιδείας και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας»




           
      Μαρία Παπαδοπούλου, φιλόλογος στο 2ο Γυμνάσιο Κιάτου, με θέμα: « Συνοχή παραγράφου ή ευρύτερου κειμένου"





Όλες οι εισηγήσεις είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον, ενώ το σημαντικότερο θετικό τους σημείο ήταν το γεγονός ότι επρόκειτο για διδακτικές απόπειρες που έχουν δοκιμαστεί στην τάξη. 
Και οι δύο συναντήσεις έγιναν σε ένα φιλικό και ζεστό κλίμα, ενώ δόθηκε η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να βρεθούν και να συζητήσουν διάφορα θέματα σχετικά με τη διδασκαλία και όχι μόνο.

Το Λύκειο Βέλου θέλει να ευχαριστήσει την κα Σπυροπούλου για την πρωτοβουλία της και όλους τους εκπαιδευτικούς που τίμησαν τις συναντήσεις με την παρουσία τους.