Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Από τον Ταύρο του Κεραμεικού στο BULL του Θεατρου Αργώ

Το σχολείο την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 οργάνωσε την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη ημερήσια εκδρομή στην Αθήνα. Πρώτη στάση ο σταθμός του Θησείου, όπου οι μαθητές επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.


Πάντως, ο κεντρικός μας προορισμός ήταν η επίσκεψη στο θέατρο Αργώ (Εφηβική Σκηνή Θεάτρου Αργώ) για να παρακολουθήσουμε το θεατρικό έργο “BULL”, με θέμα το εργασιακό bullying.
Το «Bull» του Μάικ Μπάρλετ, το καλύτερο έργο του 2014 στο Λονδίνο ανεβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Θέατρο Αργώ, προσαρμοσμένο κατάλληλα για έφηβους μαθητές.

Τρεις υποψήφιοι για δύο θέσεις εργασίας περιμένουν το αφεντικό τους να τους ανακοινώσει ποιος από τους τρεις θα απολυθεί, προκειμένου να επιβιώσει η εταιρία. Οι δύο από αυτούς συμμαχούν εναντίον του τρίτου προσπαθώντας να καταστρέψουν την αυτοπεποίθησή του. 

Την συγκεκριμένη παράσταση την προτείνω ανεπιφύλακτα σε καθέναν από εσάς. Το μήνυμα που περνάει είναι πολύ συγκεκριμένο και χρήσιμο. Μας βοηθάει να καταλάβουμε πως ο ανταγωνισμός πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις σαν αυτήν του Τόμας.
         
Νούτσης Θεοφάνης, 
μαθητής της Γ' Λυκείου