Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

Μεγάλη πόρτα θα διαβείς...

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 το σχολείο μας (Γενικό Λύκειο Βέλου) οργάνωσε μία ημερίδα ενημέρωσης κυρίως για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου σχετικά με τις συνθήκες φοίτησης και τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του Λυκείου.


Αρχικά, η κυρία Βαρδουνιώτου Σταυρούλα έκανε μία σύντομη ενημέρωση για το νέο Σύστημα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Την σκυτάλη έλαβε ο κύριος Δεληγιάννης Γιάννης, απόφοιτος του σχολείου μας και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, ο οποίος έκανε μία γενικότερη παρουσίαση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, μίλησε για τις δυσκολίες που πρόκειται να συναντήσουν οι μαθητές «μπαίνοντας» σε κάποια ανώτατη σχολή.


Η δεύτερη εισηγήτρια, η κυρία Ραψωματιώτη Μαριάννα απόφοιτος του σχολείου μας και πτυχιούχος του τμήματος Διερμηνείας Και Μετάφρασης (Ιόνιο Πανεπιστήμιο) καθώς και του Πολιτικού τμήματος της Νομικής (Αθήνα), εξέφρασε την προσωπική της εμπειρία, τις δυσκολίες που συνάντησε κατά τα χρόνια φοίτησής της καθώς και τον ιδανικό τρόπο λειτουργίας που μπορούν να έχουν οι μελλοντικοί φοιτητές, ώστε να επιτύχουν τη χρυσή ισορροπία ανάμεσα στη μελέτη και τις ευχάριστες στιγμές της φοιτητικής ζωής.


Τέλος, οι υποψήφιοι συζήτησαν και απηύθυναν ερωτήσεις – απορίες στους παλιούς μαθητές του σχολείου οι οποίοι παρευρίσκονταν εκεί :
Καπινιά Δήμητρα, Δεληγιάννη Δέσποινα, Μπελεσιώτης Βασίλης, Ραυτοπούλου Βασιλική, Μήτρας Γιώργος, Τσιούγκος Δημήτρης, Δεληγιάννης Αλέξανδρος, Κουκουλάκης Κώστας, Δεληγιάννης Γιάννης, Ραψωματιώτη Μαριάννα.


Ως μαθητής και υποψήφιος των Πανελλαδικών Εξετάσεων θεωρώ πως ήταν μία πολύ χρήσιμη και σε ευχάριστο κλίμα συνάντηση που θα με βοηθήσει στον τρόπο αντιμετώπισης κάποιων πραγμάτων.Νούτσης Θεοφάνης, μαθητής της Γ’ Λυκείου