Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΜΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Επίσκ  
 Επίσκεψη του αρχισυντάκτη του περιοδικού δρόμου 
"Σχεδία ", κ. Χρήστου Αλεφάντη

Tην Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 , λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων , στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας  επισκέφθηκε το σχολείο μας  ( με πρωτοβουλία του τμήματος Β3 ) ο αρχισυντάκτης του περιοδικού δρόμου « σχεδία » κ. Χρήστος Αλεφάντης , ο οπόιος μας μίλησε για το έργο αυτού του περιοδικού.
     Η ιδιαιτερότητα αυτού του περιοδικού είναι ότι χαρακτηρίζεται ως περιοδικό δρόμου δηλ. δεν πωλείται στα περίπτερα , αλλά το πουλάνε στο δρόμο οι άστεγοι και ένα μέρος των εσόδων είναι συμφωνημένο να το κρατούν αυτοί προκειμένου να έχουν ένα ελάχιστο εισόδημα για να επιβιώσουν. Ο κ. Αλεφάντης ήταν πολύ αφοσιωμένος στο έργο του και γι’αυτό πολύ πειστικός , απάντησε με ειλικρίνεια και χιούμοςρ σε όλες μας τις ερωτήσεις .Ήταν πολύ επικοινωνιακός και σαφής πράγμα που βοήθησε να καταλάβουμε τόσο το δικό του έργο  καθώς και της ομάδας του, όσο και την κατάσταση των αστέγων . Μας εντυπωσίασε ο τρόπος που μιλούσε καθώς με τις πληροφορίες του μας έδωσε αρκετές νέες ιδέες για τις εργασίες που είχε αναλάβει η κάθε ομάδα στα πλαίσια του μαθήματος ( το θέμα της ερευνητικής εργασίας ήταν : « Oι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες : άστεγοι, ουσιοεξαρτημένοι, παιδιά του δρόμου, κακοποιημένες γυναίκες » ). Μας πρότεινε τη διοργάνωση ενός φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Εθνικης Ομάδας Αστέγων και μαθητών του σχολείου μας για να μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά αυτή τη ευαίσθητη κατηγορία των συμπολιτών μας και να καταλάβουμε πως νιώθουν.
   
Από την επίσκεψη του κ. Αλεφάντη όχι μόνο μείναμε ενθουσιασμένοι από το πλήθος των πληροφοριών που μας έδωσε αλλά και τον φιλικό τρόπο που μας  πλησίασε απαντώντας με υπομονή στις ερωτήσεις μας για περίπου δύο ώρες , αλλά το θεωρήσαμε και το καλύτερο δώρο του σχολείου μας για τα Χριστούγεννα

                                                                                                          Ρεσούλη  Φρέντερικ  
                                                                                                          Ψαρράκος  Παναγιώτης