Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

     
Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα κατά της σχολικής . Τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  σε ολόκληρη την Ελλάδα  καλούνται   να υλοποιήσουν  τις τελευταίες διδακτικές ώρες δράσεις ευαισθητοποίησης  των μαθητών σχετικές με τον εκφοβισμό και τη θυματοποίηση. Στο Γενικό Λύκειο Βέλου, όπως  και τις προηγούμενες χρονιές, πραγματοποιήθηκε η προαναφερόμενη εκδήλωση την Τρίτη 8 Μαρτίου.
   
Βασικό κορμό της εκδήλωσης αποτέλεσαν επιλεγμένοι μαθητές από κάθε τμήμα  που μετά από ψηφοφορία  στελεχώνουν την ομάδα διαμεσολάβησης του σχολείου μας. Ωστόσο, εξίσου σημαντική υπήρξε και η συμμετοχή της μουσικής ομάδας του σχολείου, που λειτούργησε για πρώτη φορά φέτος, ύστερα από πρωτοβουλία μαθητών. Η συνεργασία των δυο ομάδων είναι αξιοθαύμαστη, καθώς μετά από σκληρή δουλειά και προσπάθεια  και  σε συνεργασία με τις υπεύθυνες καθηγήτριες  Σ Βαρδουνιώτου και Μ. Νάκου κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

    Στην εκδήλωση  προβλήθηκαν βίντεο και διαβάστηκαν  κείμενα, με σκοπό να κάνουν τους ακροατές να κατανοήσουν τη βαθύτερη έννοια του γνωστού σε όλου μας<<bullying>>.Τέλος, μαθήτριες τραγούδησαν κομμάτια σχετικά με τον θέμαμε τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

   Η  εκδήλωση  αποτέλεσε ένα ξεχωριστό γεγονός για το σχολείο μας, εφόσον σκοπός της ήταν η καταπολέμηση ενός  κοινωνικού φαινόμενου, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να πλήξει τον καθένα από εμάς. 
                                                                                                               Μαρία Τσιγάρα