Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ


Το Γενικό Λύκειο Βέλου επιλέχθηκε για τη φετινή σχολική χρονιά να συμμετάσχει στη ΚΔ σύνοδο της Βουλής των Εφήβων.
Η Βουλή των Εφήβων είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο λειτουργεί από το σχολικό έτος 1995-1996 και απευθύνεται στους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας, του απόδημου ελληνισμού και της Κύπρου. Έχει ως κύριο στόχο την καλλιέργεια της θετικής στάσης των νέων, απέναντι στα κοινά καθώς και την ευαισθητοποίηση τους σχετικά με αρχές, κανόνες και αξίες της Δημοκρατίας.
Από τη σχολική χρονιά 2018-2019 οι 300 «έφηβοι βουλευτές» θα αναδεικνύονται από τους συμμαθητές/τις συμμαθήτριές τους και θα εκπροσωπούν την ομάδα, στην οποία έχουν συμμετάσχει καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Το πρόγραμμα επιδιώκει να προωθήσει συλλογικές δραστηριότητες και να εμπλέξει σχολεία από όλες τις εκλογικές περιφέρειες. Ο αριθμός των ομάδων θα αντιστοιχεί στον αριθμό των βουλευτικών εδρών ανά εκλογική περιφέρεια.
Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές του σχολείου μας και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο εγχείρημά τους και καλή δύναμη στην κυρία Σταυρούλα Βαρδουνιώτου, την κοινωνιολόγο του σχολείου μας, που στέκεται αρωγός στην προσπάθειά τους αυτή.
Θερμά συγχαρητήρια και στις μαθήτριες της Β Λυκείου Γεωργία Κολλιοπούλου και Αναστασία Παπουτσή που διακρίθηκαν στον μαθηματικό διαγωνισμό  «Θαλής»