Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Εκδρομή στο Λουτράκι (29/10/2015)

Στις 29/10 η Γ' τάξη του λυκείου Βέλου πραγματοποίησε εκδρομή στο Λουτράκι.

Αρχικά επισκεφθήκαμε το στρατόπεδο της Σχολής Μηχανικού, όπου έγινε ξενάγηση στους χώρους διαμονής των στρατιωτών. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να πληροφορηθούμε  σχετικά με τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης στον στρατό και τη ζωή των στρατιωτών, την οποία θα βιώσουν ούτως ή άλλως τα αγόρια στο κοντινό μέλλον. Επομένως, η επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη.Επίσης, παρακολουθήσαμε μια προβολή σχετικά με τα τμήματα του στρατού και τις διάφορες ειδικότητες των στρατιωτών. 



Μια δεύτερη προβολή μας πληροφόρησε για τον τρόπο, με τον οποίο γινόταν η μεταφορά των πλοίων από τον Κορινθιακό στον Σαρωνικό κόλπο από τη στεριά με τη χρήση του Διόλκου κατά την αρχαιότητα, πολύ πριν τη διάνοιξη του Ισθμού της Κορίνθου. Επισκεφθήκαμε, μάλιστα, και το τμήμα του Διόλκου που βρίσκεται μέχρι σήμερα εντός του χώρου του στρατοπέδου.


    
 Στη συνέχεια, είχαμε περίπου 2 ελεύθερες ώρες ώστε να χαλαρώσουμε στο Λουτράκι, το οποίο ήταν σχετικά άδειο από κόσμο, όπως ήταν λογικό εξαιτίας της ώρας. Κοντά στις 13.00 αποχωρήσαμε από το Λουτράκι και επιστρέψαμε στο Λυκείου λίγο πριν τις 14.00.

Θεοδώρου Ευάγγελος