Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

6ος Παγκορινθιακός Μαθητικός Διαγωνισμός Λογοτεχνίας - Τελετή βράβευσης

Το Σάββατο 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στον 6ο Παγκορινθιακό Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας που διοργάνωσε το σχολείο μας και που, όπως φαίνεται, αποτελεί θεσμό πια στο νομό μας. Ήταν μια όμορφη και συγκινητική εκδήλωση στην οποία αναδείχθηκε το μεγαλείο της τέχνης του λόγου των μαθητών και διαβάστηκαν αποσπάσματα έργων των παιδιών από μέλη της κριτικής επιτροπής.


Συγχαίρουμε στους μαθητές των σχολείων του νομού μας που συμμετείχαν και σε αυτούς που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό αυτόν, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες και τους περιορισμούς που βίωσαν φέτος. Έδειξαν πως ο λόγος αποτελεί για αυτούς μια δημιουργική διέξοδο. Η ικανοποίηση και η χαρά αποτυπωνόταν στα πρόσωπά τους αλλά και στα λόγια τους την ώρα της βράβευσης.

 Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη των κριτικών επιτροπών του διαγωνισμού για την τιμή που μας έκαναν να αποδεχτούν την πρόσκλησή μας να συμμετάσχουν σε αυτές. Με τον κόπο που κατέβαλαν και τον ζήλο με τον οποίον εργάστηκαν, συνέβαλαν καθοριστικά στη διεξαγωγή και στην επιτυχία του διαγωνισμού.


Ειλικρινείς ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε, επίσης, στα Σχολεία και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν την προσπάθειά μας, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να συμμετέχουν σε αυτόν τον διαγωνισμό. Κυρίως όμως αξίζουν συγχαρητήρια στους ίδιους τους μαθητές που, παρά το υπερφορτωμένο συχνά με ποικίλες υποχρεώσεις πρόγραμμά τους, βρίσκουν τον χρόνο και προπάντων τη διάθεση να ανταποκρίνονται στο λογοτεχνικό μας κάλεσμα και δεν διστάζουν να εκφράσουν με δημιουργικό τρόπο τις ευαισθησίες και τους προβληματισμούς τους.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

https://www.youtube.com/watch?v=1KincEXRnTQ&t=2609s

Τα κείμενα των μαθητών που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό μπορείτε να τα διαβάσετε στην ιστοσελίδα που ακολουθεί

https://logodiag.blogspot.com/