Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Βέλου στο "New Erasmus Program 2021-2027" στο Βερολίνο


Ευρωπαϊκός αέρας φύσηξε και φέτος στο σχολείο μας, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών μας αυτή τη φορά στο πρόγραμμα Erasmus+.

Στα πλαίσια του σχεδίου ΚΑ1  “Ανοίγοντας φτερά στην Ευρώπη”, η Διευθύντριά μας, κα Ελένη Κραβαρίτη και η κα Χριστίνα Χαλουλάκου ταξίδεψαν στο Βερολίνο κατά το χρονικό διάστημα 25-04-22 έως και 01-05-22,  και ενημερώθηκαν για το New Erasmus Program 2021-2027.

Εκεί παρακολούθησαν εντατικό σεμινάριο με θέμα "Writing and Managing Successful Projects for your School".
Η θεολόγος μας, η κα Χαλουλάκου αποτύπωσε με λίγα λόγια τη μοναδική εμπειρία:
“Εξοπλιστήκαμε με πολύτιμες τεχνικές και πρακτικές γνώσεις  έτσι ώστε να ανταποκριθούμε επιτυχημένα στη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού σχεδίου ανάπτυξης και να εισάγουμε αποτελεσματικά νέους τρόπους επικοινωνίας του σχολείου μας με την κοινότητα του Erasmus+. Γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε με συναδέλφους από όλη την Ευρώπη και μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε γνώσεις, ιδέες και προβληματισμούς.
Η επιμορφώτριά μας  Elena Berizzi  απάντησε στις ερωτήσεις μας, έλυσε απορίες και μας βοήθησε έτσι ώστε να οργανώσουμε στο άμεσο μέλλον ένα επιτυχημένο project.
 

Όλο το ταξίδι ήταν μια πολύτιμη εμπειρία για εμάς!! Οι γνώσεις που αποκτήσαμε θα βοηθήσουν το σχολείο μας να στοχεύσει σε νέους ορίζοντες και τόσο οι εκπαιδευτικοί  όσο και μαθητές μας θα τις αξιοποιήσουν στο έπακρο. Ένα καινούριο εκπαιδευτικό ταξίδι ξεκινά και "ανοίγουμε πανιά" με ορίζοντα μια  Ευρώπη χωρίς σύνορα. Το σχολείο μας συνεχίζει την πολύ επιτυχημένη πορεία του στο Erasmus+ εφοδιασμένο πια με μια "βαλίτσα" γεμάτη νέες ευκαιρίες, εκπαιδευτικές προκλήσεις και δημιουργικά ταξίδια!!!”